OPERATIA DE CATARACTA

OPERATIA DE CATARACTA - OPERATIA DE CATARACTA

Operatia de cataracta consta in inlocuirea lentilei naturale-cristalinul cu una artificiala.
In zilele noastre operatia de cataracta prin facoemulsificare a devenit una din cele mai sigure si mai eficiente proceduri chirurgicale.

Se efectueaza in ambulator-spitalizare de zi – cu anestezie topica (anestezie locala) si dureaza in medie 15 minute. Pacientul paraseste spitalul in aceeasi zi.

Incizia este mica (2,2 – 3,2mm), intreaga procedura derulandu-se sub microscop. Prin acesta incizie, medicul scoate cristalinul afectat printr-o metoda cu ultrasunetele: (phacoemulsificare).
Dupa aceea introduce in capsula cristalinului implantul artificial. Deoarece incizia este foarte mica, nu este necesara sutura, ci doar purtarea unui pansament ocular pentru cateva zile.

Cataracta copilului este dificil de detectat din cauza faptului ca acesta nu semnaleaza problemele pe care le resimte la nivelul ochiului.
Acuitatea vizuala fiind masurabila doar de la o anumita varsta, se impune efectuarea unui control oftalmologic si neurologic care sa evidentieze cataracta in faza incipienta.


Operatia de cataracta


Este necesara doar anestezie locala, prin instilatii cu anestezic. Indepartarea cristalinului opacifiat se realizeaza prin facoemulsificare cu ultrasunete. Cristalinul va fi apoi extras si inlocuit cu un cristalin artificial.

Pentru intrebari va asteptam pe Forumul Medical al Portalului de Sanatate Doctor Bun

0 comentarii: